OKI C610DM

Posted by .

OKI C610DM je pisač u boji specijalno dizajniran za rad sa medicinskim uređajima koji podržavaju DICOM standard. Slike generirane sa tih aparata direktno se ispisuju, bez potrebe za računalom i dodatnim softverom.

oki

Kako bi se pojednostavio i pojeftinio proces ispisa medicinskih snimki OKI je osmislio C610DM – pisač u boji koji se može direktno spajati na DICOM medicinske uređaje.

DICOM je kratica od Digital Imaging and Communications in Medicine. Radi se o relativno novom standardu, koji definira način izrade medicinskih snimki i njihovu pohranu u digitalnom obliku. Već se neko vrijeme primjenjuje skoro kod svih medicinskih uređaja: ultrazvuk, magnetska rezonanca, rentgen, CT…

Usprkos očiglednim prednostima digitalnog formata, on nije u potpunosti otklonio potrebu ispisa na papira. Npr. dijagnoza koja se predaje pacijentima, šalje na dodatno mišljenje doktora ili prilaže komisiji kao dio medicinske dokumentacije.

Zahvaljujući njegovom direktnom spajanju, C610DM sigurno je najjeftinije rješenje za takove sustave.

Već poznata OKI-jeva LED tehnologija omogućava niske troškove ispisa i široki rasponom medija i debljine papira koji se mogu koristiti. Pisač podržava maksimalnu rezoluciju od 1200×600 DPI. Zahvaljujući OKI-evoj Multi-Level ProQ2400 tehnologiji, te dodacima poput Auto Colour balansa i Photo Enhance moći ćete dodatno poboljšati kvalitetu otisnutog materijala.

Brzina ispisa iznosi 36 stranice u minuti za crno bijeli ispis odnosno 34 stranica za ispis u boji. Vrijeme do ispisa prve stranice iznosi samo 8 sekundi (9 sekundi za ispis u boji).

C610DM podržava gotovo sve printerske jezike: PCL 6 (XL3.0) i PCL5c, PostScript 3 emulation, SIDM (IBM-PPR, EPSON-FX), PDF Direct Print v1.7, XPS.

Printer se sa računalima može povezati putem: Hi-Speed USB 2.0 i 10/100Base-TX Ethernet.

U paketu sa printerom dolazi mnoštvo softverski alata: Color Correct, OKI LPR, PrintSuperVision.net, Swatch Utility, Template Manager, Web Driver Installer, WebPrint, Print Control Server, Print Control Client, Storage Device Manager, Gamma Utility, Profile Assistant i Color Access Policy Manager. Za korištenje zadnjeg, printer je potrebno opremiti i SHDC memoriskom karticom kapaciteta od 16 GB.

Kapacitet papira osnovne ladice iznosi 300 listova, a multi-funkcionalne ladice 100 listova (80gsm ). Printeru se lako mogu dodati čak dvije ladice, te se njegov ukupni kapacitet papira penje na čak 1.460 listova!

I ovaj OKI može se pohvaliti iznimno niskim troškovima ispisa. Za ispis u boji oni iznose 88 lipa, a za crno-bijeli tek 9 lipa po stranici (uključujući PDV).

 Profesionalna kvaliteta otiska

Zahvaljujući specijalno formuliranom High definition toneru, te OKI-evoj ProQ2400 tehnologiji C610DM omogućava profesionalnu kvalitetu otiska potrebnu za medicinsku dokumentaciju.

Brzina i pouzdanost

Jednostavna proširivost dodatnim ladicama omogućava korisniku da svoj printer i naknadno prilagodi povećanom obimu posla. OKI-jeva jednoprolazna tehnologija ispisa osigurat će vrhunsku kvalitetu ispisa uz brzinu od čak 36 stranice u minuti (34 stranica za ispis u boji).

Iznimna fleksibilnost

OKI-jev koncept ravnog prolaza omogućava korisniku iznimnu slobodu i fleksibilnost prilikom odabira medija na koji se ispisuje (npr.poliesterski filmovi), te podržava rad sa papirima do težine od čak 250 gsm.

You must be logged in to post a comment. Log in