OKI Pro9542

Posted by .

OKI je izbacio još jedan LED laser printer sa 5 (pet) tonera! I ovaj printer predstavlja odličan izbor za grafičke profesionalce. Za razliku od prethodnog modela, printer Pro9542 ispisuje bijelu boju ispod ostalih boja.

Originalni članak pročitajte ovdje

oki

OKI-jev Pro9542 je printer sa 5 boja koji omogućava vrhunski ispis na obojenoj podlozi. Osim četiri osnovne boje (CMYK), koristiti se i bijeli toner. On se nanosi prvi, što osigurava visoki kontrast i žive boje, bez obzira na boju podloge.

Njegov ispis se temelji na već dokazanoj OKI-jevoj LED tehnologiji, a podržava ProQ2400 rezoluciju ispisa od 1200×1200 dpi.

Printer ispisuje brzinom od 50 stranicu u minuti za crno-bijeli kao i za ispis u boji. Vrijeme potrebno za ispis prve stranice iznosi 8 sekundi. Impresivne performanse ovog pisača omogućavaju ugrađeni 1,2-gigahercni procesor u kombinaciji sa standardnih 2 gigabajta memorije.

Za konstantna kvaliteta ispisa brine se ugrađene funkcije automatske kalibracije boja i gustoće ispisa. Sa pisačem se isporučuje mnoštvo korisnog softvera: Template Manager, Color Correct, Color Swatch, Configuration Tool, PS Gamma Adjuster, Profile Assistant (samo za Mac), PDF Direct Print.

Kao opcija može se koristiti EFI Fiery XF Server. Radi se o vanjskom serveru zaduženom za color management.

Korisniku je omogućen ispisa na velikom broju različitih medija. Ovo uključuje papire težine od 52 do 360gsm, a možete ispisivati i na velikom broju različitih veličina, te tipova papira: od A6 do A3+, te 1321 mm bannere. Također je omogućen i automatski dvostrani ispis na papirima sve do 320gsm.

Standardno pisač dolazi sa ladicom kapaciteta od 530 listova, odnosno višenamjenskom ladicom sa 300 listova. Korištenjem do dva dodatna spremnika maksimalni kapacitet za pohranu papira penje se na nevjerojatnih 2.950 listova! Osim A4/A3 ladica, može se dodati i ladica za papire produženog formata (banneri).

Ovaj je pisač opremljen sa svim potrebnim priključcima što uključuje: Hi-Speed USB 2.0, 10 /100 /1000Base-T Ethernet.

Isto kao i kod ostalih OKI printera i ovoj se model odlikuje niskim troškovima otiska. U slučaju korištenja bijelog tonera računica je jasna: bijela boja dobiva se iz bijelog tonera, a ne miješanjem ostalih boja (CyanMangentaYellow).

Kvalitetni otisak na tamne podloge

Zahvaljujući rasporedu tonera (bijeli kao prvi) osiguran je kvalitetni tisak i na tamne podloge.

Niski troškovi korištenja

Za ispis bijele boje koristiti se poseban (bijeli) toner, što smanjuje troškove ispisa.

Impresivan kapacitet

Pisač standardno dolazi sa kapacitetom ladica od 530 + 300 listova, ali uz jednostavne nadogradnje on se penje na 2.950 listova!

Izvor: PC CHIP