OKI C920w

Posted by .

Članak o printeru OKI C920w

OKI je izbacio prvi LED transfer pisač sa bijelim tonerom! Ovaj printer predstavlja odličan izbor za grafičke profesionalce koji koriste termo transfer medije. Npr.za tisak na tekstil, keramiku, staklo, plastiku…

pro920wt

OKI-jev C920w je prvi A3+ pisač u boji koji omogućava LED transfer tisak na tekstil, kera- miku, staklo, plastiku. Specifičan je po tome što, umjesto crnog, koristi toner bijele boje!

Podrška za najrazličitije vrste medija

Ovaj pisač nudi podršku za ispis na velikom broju različitih medija što uključuje transfer filmove, te papire različite težina od 80-300gsm, različite veličine od A6 do oversized A3 kao i SRA3 i 1200 mm plakate, te podršku za 188gsm dupleks ispis

Temelji se na već dokazanoj OKI-jevoj LED tehnologiji, a podržava ProQ2400 rezoluciju ispisa od 1200×600 dpi. Brzina ispisa na transfer filmove A4 formata iznosi 10 stranica u minuti. Ispis u boji na običnom papiru obavlja brzinom od 31 stranicu u minuti, odnosno 36 stranica za crno-bijeli ispis. Vrijeme potrebno za ispis prve stranice iznosi 10,5 sekundi za ispis u boji, odnosno 9 sekundi za crno-bijeli.
Impresivne performanse ovog pisača omogućavaju ugrađeni 800-megahercni procesor u kombinaciji sa standardnih 512 megabajta memorije (nadogra- divo do 1 GB), a tu je i ugrađeni
40 GB tvrdi disk.

Za konstantnu kvaliteta ispisa brinu se ugrađene funkcije automatske kalibracije boja i gustoće ispisa. Sa pisačem se isporučuje Graphic Pro colour management softver. Taj moćan alat omogućit će vam precizno podešavanje odgovarajućih boja sa raznih RGB ulaza (npr. skeneri i digitalni aparati), te simuliranje ispisa sa drugih prisača. Već gotovi ICC profili jednostavo se mogu preuzeti na njegov tvrdi disk.

Zahvaljujući funkciji Auto Media Detect pisač će prepoznati papire različite težine, te automatski odabrati odgovarajuće postavke ispisa. Osim toga, korisniku nudi mogućnost ispisa ne velikom broju različitih medija. Osim već spomenutih transfer filmova, ovo uključuje papire težine od 64 do 300gsm, a možete ispisiva- ti i na velikom broju različitih veličina, te tipova papira: od A6 do oversized A3, pa i SRA3 i 1200 mm plakate. Također je omogućen i automatski dvostrani ispis na papirima sve do 188gsm.
Standardno pisač dolazi sa ladicom kapaciteta od 530 listova, odnosno višenamjenskom ladi- com sa 230 listova. Korištenjem dodatnih spremnika (2. i 3. Ladica, te Hi-Cap Feeder) maksimalni kapacitet za pohranu papira penje se na nevjerojatnih 2.880 listova! U konfiguraciji sa više ladica, kada se isprazni trenutno aktivna ladica pisač će automatski «preći» na slijedeću..Neaktivnu ladicu moguće je napuniti papirima, bez potrebe za prekidanjem trenutnog ispisa.
Ovaj je pisač opremljen sa svim potrebnim priključcima što uključuje: IEEE 1284 Bi- directional Parallel, Hi-Speed USB 2.0, 10 /100 /1000Base-T Ethernet.

 Impresivan kapacitet Pisač standardno dolazi sa kapacitetom ladica od 760 listova, ali uz jednostavne nadogradnje on se penje na 2.350 listova!

Visoka kvaliteta i niski troškovi ispisa

Visoka rezolucija ispisa u kombinaciji sa tonerom bijele boje osigurava sve preduvjete za njegovu profesionalnu primjenu.

Kao što je to slučaj kod svih OKI uređaja i ovoj se model odlikuje niskim troškovima otiska. U ovom slučaju računica je jednostavna: bijela boja dobiva se iz bijelog tonera, a ne miješanjem ostalih boja (Cyan, Mangenta,Yellow).

You must be logged in to post a comment. Log in