OKI Pro9431

Posted by .

Predstavljamo vam OKI Pro9431, novi-stari A3 printer namjenjen za grafičke profesionalce. Dolazi kao zamjena za već proslavljeni model ES9431. Njegovu vrhunsku kvalitetu ispisa i široki raspon medija, novi model nadopunjuje sa niskim troškovima korištenja.

Originalni članak pročitajte ovdje

okiaa

Engine pisača OKI Pro9431 u potpunosti je baziran na modelu ES9431. Zapravo, jedinu razliku u tehničkim karakteristikama čine toneri većeg kapaciteta. Time su znatno sniženi troškovi ispisa i sam uređaj čini atraktivnijim ciljanoj grupi korisnika – grafičkim profesionalcima.

Njegov ispis se temelji na već dokazanoj OKI-jevoj LED tehnologiji, a podržava ProQ2400 rezoluciju ispisa od 1200×1200 dpi. Da potkrijepi uvjerenost u njenu kvalitetu, OKI je zatražio izdavanje najvažnijih certifikata iz grafičke branše: Pantone i FograCert!

Brzina ispisa A4 formata iznosi 50 stranicu u minuti, jednako za mono kao i za kolor dokumente. Vrijeme potrebno za ispis prve stranice iznosi 8 sekundi. Impresivne performanse ovog pisača omogućavaju ugrađeni 1,2-gigahercni procesor u kombinaciji sa standardnih 2 gigabajta memorije. Naknadno se može ugraditi disk kpaciteta 160GB.

Za konstantna kvaliteta ispisa brine se ugrađene funkcije automatske kalibracije boja i gustoće ispisa. Sa pisačem se isporučuje mnoštvo korisnog softvera: Template Manager, Color Correct, Color Swatch, Configuration Tool, PS Gamma Adjuster, Profile Assistant (samo za Mac), PDF Direct Print.

Za dobivanje maksimalne kvalitete ispisa preporuča se korištenje RIP servera EFI Fiery XF ili nešto jednostavnijeg Harlequin® Direct Print. Oba su dostupna kao opcije.

Korisniku je omogućen ispisa ne velikom broju različitih medija. Osim već spomenutih transfer filmova, ovo uključuje papire težine od 52 do 360 g/m2, a možete ispisivati i na velikom broju različitih veličina, te tipova papira: od A6 do A3+, te 1321 mm bannere. Također je omogućen i automatski dvostrani ispis na papirima sve do 320 g/m2.

Standardno pisač dolazi sa ladicom kapaciteta od 530 listova, odnosno višenamjenskom ladicom sa 300 listova. Korištenjem do dva dodatna spremnika maksimalni kapacitet za pohranu papira penje se na nevjerojatnih 2.950 listova!

Ovaj je pisač opremljen sa svim potrebnim priključcima što uključuje: Hi-Speed USB 2.0, 10 /100 /1000Base-T Ethernet.

Zahvaljujući tonerima velikog kapaciteta (51.000 mono i 42.000 stranica u boji.), ovoj model odlikuje vrlo niska cijena otiska. U slučaju kolor ispisa A4 formata ona iznosi 30 lipa (sa PDV-om), a mono ispisa samo 6 lipa po stranici.

 Priznanja iz grafičke braše

OKI je zatražio izdavanje najvažnijih certifikata iz grafičke branše: Pantone i FograCert.

Ravan prolaz

Tehnologija ravnog prolaza omogućava korištenje papira težine do čak 360 g/m2!

Impresivan kapacitet

Pisač standardno dolazi sa kapacitetom ladica od 530 + 300 listova, ali uz jednostavne nadogradnje on se penje na 2.950 listova!

Izvor: PC CHIP