OKI MC342dn

Posted by .

 link na PC Chip recenziju ovdje

 pun-pogodak-printer1_pun_pogodak

OKI MC342dn

OKI-jev kandidat nam se već u startu pomalo činio kao uređaj izvan konkurencije. Barem kada je u pitanju prvi dojam koji je na nas ostavio. No bez obzira na pojavu ovaj uređaj se cjenovno zadržao unutar zadanih okvira zahvaljujući čemu je našao svoje mjesto među ostalih devet kandidata.

Gromada za sve

Neovisno o tome što je pripadnik skupine uređaja povoljnog cjenovnog ranga OKI MC342dn će budućim korisnicima pružiti znatno veću funkcionalnost nego je to većina njegovih suparnika iz ove kategorije u stanju ponuditi. Da se radi o uređaju ozbiljnih namjera prije svega će nas podsjetiti njegova veličina koja značajno prelazi okvire ostalih kandidata, odnosno trajanje jamstva koje se registriranjem uređaja dodatno produljuje za tri godine.
MC342dn koristi LED tehnologiju ispisa koja je u odnosu na lasersku znatno jednostavnija, dok su rezultati ispisa podjednaki. Opremljen je svim potrebnim jedinicama koje su bitne za uredsko okruženje: skener, kopirka, fax, automatski uvlakač dokumenata i podrška za dvostrani ispis. Uz to, podržan je rad u lokalnoj mreži putem Etherneta (dostupan je i model sa integriranim WiFi-jem koji je nešto malo skuplji), a na raspolaganju mu stoji i velika količina memorije (koju je moguće dodatno proširiti do 768 MB) kako bi manipuliranje većom količinom materijala poslanih na ispis teklo glatko.

U petoj brzini

Odlika koja život znači jest i kapacitet dvaju ladica za papir (ukupno 350 listova) koji je po potrebi moguće proširiti dodatnom ladicom kapaciteta 530 listova.
Za upravljanje uređajem će nam poslužiti manji, ali funkcionalan monokromatski displej te velik broj kontrolama koje omogućavaju jednostavnu i brzu navigaciju pojedinim funkcijama, a u samim je izbornicima prisutan velik broj opcija za podešavanja.
Ovaj se uređaj u radu pokazao poprilično brzim i to podjednako prilikom ispisa crno-bijelih i dokumenata u boji gdje značajno nadmašuje svu konkurenciju. Također, iznimno je brz i kod kopiranja (22 str.), odnosno prilikom obostranog ispisa (11 str.). Kvaliteta ispisa svih sadržaja je poprilično dobra kako se i očekuje od ovakvog uređaja. Grafovi, tekst i svi drugi materijali su oštri, a boje intenzivne. U svakom slučaju dokumenti ispisani na ovom uređaju izgledaju vrlo efektno, dok su troškovi ispisa na razini laserskih pandana.
Zanimljivo je kako OKI već dugo vremena nije ništa mijenjao po pitanju izgleda svojih ispisnih strojeva koji i dan danas djeluju pomalo zastarjelo naspram drugih proizvođača. Zato su nasuprot izgledu kvaliteta, izdržljivost i dugotrajnost na visokoj razini.

 SPeCIFIKaCIJe: pisač, skener, kopirka, fax, automatski uvlakač dokumenata, LED tehnologija ispisivanja sa četiri tonera, maksimalna rezolucija ispisa 1200 x 600 dpi, brzina ispisa crno-bijelo 22 str./min, u boji 20 str./ min, brzina kopiranja 22 str./ min, 20 str./min, procesor 533 MHz, 256 MB RAM memorije (proširivi do 768MB), podrška za automatski dvostrani ispis, ladica za papir kapaciteta 350, izlazna ladica 150 listova, povezivanje: USB 2.0, Ethernet, USB za direktni ispis, maksimalni mjesečni ciklus 30000 str., dimenzije 444 x 427 x 509 mm, masa 29 kg, jamstvo dvije godine

CIJeNa: 2421 KN

ZBOG ČeGa KUPITI:  cijena u odnosu na mogućnosti, brzina ispisa i kopiranja, više nego dobra kvaliteta ispisanih
materijala, kapacitet ladica za papir, jednostavna zamjena tonera, trajanje jamstva

KLJUČNI NedOSTaCI: glomazne dimenzije otežavaju smještaj u manjim prostorima

OCJeNa: 5/5

ožujak 2014. PC CHIP 65

You must be logged in to post a comment. Log in