Podrška socijalnoj distanci unutar organizacija i tvrtki putem besplatnih* medija i grafičkih rješenja

Posted by .

Link na članak

Održavajte razmak

Još prije nekoliko mjeseci, nismo mogli ni zamisliti kako će socijalna distanca postati bitan dio svakodnevnog života. Ipak, zahtjevi za održavanjem socijalne distance od ostalih u javnom prostoru sada nam je misao vodilja, kada izlazimo radi svakodnevnog vježbanja, putujemo po važnom poslu ili žurimo u obližnju trgovinu kako bismo popunili zalihu živežnih namirnica.

Kako bi se onemogućilo širenje bolesti COVID-19, Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) preporučuje održavati najmanje jedan metar razmaka od ostalih, ali vlade diljem Europe primjenjuju vlastite smjernice pa mnoge preporučuju još veći razmak, primjerice u Ujedinjenom Kraljevstvu to je dva metra (6 stopa).

U kritičnom segmentu maloprodaje, u prodavaonicama živežnih namirnica, supermarketima, prodavaonicama za samogradnju i ljekarnama, gdje se najviše uočavaju ova pravila socijalne distance, ujedno je i najteže osigurati održavanje distance.  Cjelokupna maloprodaja vrlo je dobro svjesna ovih napora. Isto je i s postavljanjem znakova kako bi ublažili panično kupovanje, jasnim označavanjem kupovnih ograničenja i obavještavanjem kupaca o promijenjenom radnom vremenu i ograničenju kapaciteta kada čine sve što je u njihovom moći kako bi osigurali da kupci poštuju pravila socijalne distance.

Nije maloprodaja jedina koja mora imati na umu osiguravanje socijalne distance. I druge organizacije, uključujući bolnice, ordinacije opće prakse i urede javnog sektora moraju biti svjesne ovih politika u svojim prostorima. Štoviše, čak i kada mjere potpunog zatvaranja popuste, vrlo je vjerojatno kako će se i dalje zadržati mjere socijalne distance sljedećih nekoliko tjedana, a moguće i mjeseci pa tvrtke koje ponovo otvaraju svoja vrata moraju razmotriti načine kojima će osigurati sukladnost podsjećajući tako osoblje i posjetitelje kako se trebaju pridržavati ovih pravila.

Prevalimo taj put

Podne naljepnice idealno su rješenje koje potiče održavanje socijalne distance u prodavaonicama. Podne se naljepnice najčešće koriste za usmjeravanje kupaca unutar prodavaonice, uz poruku dobrodošlice na ulazu i zahvalu na izlazu poboljšavajući podne površine pomoću uočljive grafike.

Maloprodaja i ostale grane poslovanja najčešće ne primjenjuju podne naljepnice ni brzo ni lako, naročito oni koji imaju razgranatu mrežu prodavaonica ili ureda koji su u nekim slučajevima smješteni u različitim državama.

Pravilno razumijevanje poruke na podnoj naljepnici, stvaranje efektnog dizajna, biranje prave veličine i formata, odluka o izboru najbolje materijala za realizaciju, pronalaženje i naručivanje medija, ispitivanje i vizualizacija u prodavaonici, tiskanje i distribucija naljepnica na sve lokacije sveobuhvatan je proces koji zahtijeva mnogo vremena. Čak i kada se ovaj posao povjeri vanjskim suradnicima, tvrtka ovisi o rokovima isporuke tiskare. A vrijeme je od vrhunske važnosti za tvrtke koje su predane očuvanju sigurnosti i dobrobiti kupaca i osoblja za vrijeme pandemije istovremeno održavajući potpunu funkcionalnost poslovanja.

Tvrtka OKI prepoznala je teškoće s kojima se suočavaju organizacije javnog sektora, maloprodaja i druge grane poslovanja kada se radi o podnim naljepnicama za poticanje održavanja socijalne distance te se udružila s tvrtkom Floralabels kako olakšala i ubrzala ovaj proces što je više moguće.

Pomoć je nadomak ruke

Održavajte razmak

Kako bi pružio podršku tvrtkama i organizacijama kada se radi o podnim naljepnicama u vrijeme pandemije, tvrtka OKI Europe nudi besplatne* medije i grafička rješenja za podne naljepnice, koja se mogu preuzeti putem Interneta, za prikaz smjernica  o socijalnoj distanci. Tako organizacije mogu svesti na najmanju moguću mjeru vrijeme potrebno za tiskanje i postavljanje neophodnih podnih naljepnica, bilo da se radi o bolnicama, ljekarnama, maloprodaji, organizacijama javnog sektora, prijemnim uredima, hotelima ili javnim prostorima, riječju, gdje god je to potrebno.

Besplatan dizajn uključuje tri formata: samoljepive podne okrugle i pravokutne natpise u dvjema veličinama s izborom različitih poruka.

Okrugla naljepnica veličine 285 x 285 mm uključuje rješenje koje podsjeća ljude na održavanje razmaka od dva metra i označava gdje bi kupci trebali stajati kako bi održali siguran razmak u redu čekanja. Pravokutna naljepnica dostupna je u veličinama od 215 x 900 mm i 297 x 1,320 mm . Dostupna rješenja natpisa jasno podsjećaju na održavanje sigurnog razmaka te zaštitu sebe i drugih.

Održavajte razmak

Kako bi iskoristile priliku za dobivanje ovih besplatnih* podnih naljepnica, tvrtke trebaju imati dostupan pisač koji prihvaća medij, format i veličinu svake naljepnice. Sve je isprobano pomoću nagrađivanog pisača namijenjenog maloprodaji OKI C800 Series i izdržljivih samoljepivih medija Floralabels  koji se daju besplatno*.

Svi smo zajedno u tome

Dok zajedno brodimo ovim izazovnim vremenima, svatko mora dati svoj doprinos kako bismo ostali sigurni i zaštitili druge. Iako ograničenja polako popuštaju širom Europe, mjere socijalne distance vjerojatno će ostati na snazi još neko vrijeme, a organizacije će morati brzo odgovoriti na promjene smjernica. Dajemo besplatna grafička rješenja i medije onim organizacijama koje su ostale funkcionalne u sadašnjim uvjetima ili moraju realizirati planove za ponovno otvaranje i tako činimo sve što je u našoj moći kako bismo im pomogli vratiti se na posao i koncentrirati se na ono što im je najvažnije – na zaštitu osoblja, kupaca i posjetilaca. Zapamtite: u ovoj smo situaciji svi zajedno.

Zanima vas besplatni* paket medija? Zatražite ga ovdje.

*Uvjeti

  1. Kako bismo podržali što je više moguće tvrtki i organizacija, ova je ponuda ograničena na jednu kutiju medija po tvrtki ili organizaciji redoslijedom prijave i do isteka zaliha. 
  2. Za dodjelu materijala za održavanje socijalne distance mogu se prijaviti komercijalni i privatni poslovni subjekti te organizacije . Registrirano sjedište (komercijalni subjekti) ili mjesto prebivališta (privatni subjekti) mora biti u Europi.
  3. Minimalna dob podnositelja prijave je 18 godina.
  4. Besplatni mediji i dizajn prikladni su i ispitani  jedino za pisače OKI C800 Series. Tvrtka  OKI ne prihvaća odgovornost za probleme koji mogu nastati zbog upotrebe medija i dizajna na drugim pisačima.
  5. Tvrtka OKI zadržava pravo promijeniti, proširiti ili ukinuti ovu ponudu bez prethodne najave.
  6. Ponuda besplatnih medija podložna je isključivo zakonima i nadležnosti Engleske i Walesa.