OKI ES9541

Posted by .

Članak o printeru OKI ES9541

OKI je izbacio prvi LED laser printer sa 5 (pet) tonera! Ovaj printer predstavlja odličan izbor za grafičke profesionalce. Osim vrhunske kvalitete ispisa, ovaj printer omoućava i rad sa termo transfer medijima. Npr.za tisak na tekstil, keramiku, staklo, plastiku…

OKI-jev ES9541 je prvi printer sa 5 boja koji ujedno omogućava i LED transfer tisak na tekstil, keramiku, staklo, plastiku. Spe¬cifičan je po tome što, osim četiri osnovne boje (CMYK), može koristiti i jednu od spot boja: bijelu ili prozirnu (clear)! Zadnja osigurava jednoliki sjaj (glo¬sy) ispisanog materijala, bez obzira na kombinaciju boja u podlozi.

Njegov ispis se temelji na već dokazanoj OKI-jevoj LED tehnologiji, a podržava ProQ2400 rezoluciju is¬pisa od 1200×1200 dpi.

Brzina ispisa na transfer filmove A4 formata iznosi 45 stranicu u minuti, a sa clear tonerom 18 stranicu u minuti. Ispis u boji na običnom papiru obavlja br¬zinom od 50 stranicu u minuti za crno-bijeli kao i za ispis u boji. Vrijeme potrebno za ispis prve stranice iznosi 8 sekundi. Impresivne performanse ovog pi¬sača omogućavaju ugrađeni 1,2-gigahercni procesor u kombinaciji sa standardnih 2 gigabajta memorije.

Za konstantna kvaliteta ispisa brine se ugrađene funkcije automatske kalibracije boja i gustoće ispisa. Sa pisačem se isporučuje mnoštvo korisnog softve¬ra: Template Manager, Color Correct, Color Swatch, Configuration Tool, PS Gamma Adjuster, Profile

Assistant (samo za Mac), PDF Direct Print.

Kao opcija može se koristiti EFI Fiery XF Server. Radi se o vanjskom serveru zaduženom za color ma¬nagement.

Korisniku je omogućen ispisa ne velikom broju različitih medija. Osim već spomenutih transfer fil¬mova, ovo uključuje papire težine od 52 do 360gsm, a možete ispisivati i na velikom broju različitih veli¬čina, te tipova papira: od A6 do A3+, te 1321 mm ba¬nnere. Također je omogućen i automatski dvostrani ispis na papirima sve do 320gsm.

Standardno pisač dolazi sa ladicom kapaciteta od 530 listova, odnosno višenamjenskom ladicom sa 300 listova. Korištenjem do dva dodatna spremnika maksimalni kapacitet za pohranu papira penje se na nevjerojatnih 2.950 listova!

Ovaj je pisač opremljen sa svim potrebnim pri¬ključcima što uključuje: Hi-Speed USB 2.0, 10 /100 /1000Base-T Ethernet.

Isto kao i kod ostalih OKI printera i ovoj se model odlikuje niskim troškovima otiska. U slučaju korište¬nja bijelog tonera računica je jasna: bijela boja dobi¬va se iz bijelog tonera, a ne miješanjem ostalih boja (CyanMangentaYellow).

You must be logged in to post a comment. Log in