OKI MC561

Posted by .

Članak o printeru OKI MC561

Predstavljamo vam OKI-jev višefunkcijski kolor uređaj MC561 kojime možete kvalitetno i brzo ispisivati, skenirati i kopirati dokumente u boji, te slati faksove. Svojom brzinom i jednostavnošću korištenja izvrsno će se uklopiti u zahtjevna poslovna okruženja i velike radne grupe.

oki-mc561

Brojne mogućnosti, jednostavnost korištenja, odlične performanse i pouzdanost čine OKI-jev višefunkcijski uređaj MC360 idealnim odabirom za zahtjevna poslovna okruženja i velike radne grupe.
Ugrađeni pisač podržava tehnologiju ProQ2400, kao i maksimalnu rezoluciju od 1200 x 600 DPI. Vrijeme do ispisa prve stranice iznosi osam sekundi za ispis u boji, odnosno 7,5 za crno-bijeli ispis. Brzina ispisa iznosi 26 stranica u minuti za ispis u boji, odnosno 30 stranica za crno-bijeli ispis.

OKI-jev MC561 dokumente kopira brzinom od 26 kopija u minuti u slučaju kopiranja u boji, odnosno 30 kopija u minuti za crno-bijelo kopiranje. Vrijeme do ispisa prve kopije iznosi 14 sekundi za crno-bijelo kopiranje, odnosno 12 sekundi za kopiranje u boji. Maksimalna podržana rezolucija kopiranja iznosi 600×1200 DPI.

Ugrađeni skener podržava 48-bitnu boju te maksimalnu rezoluciju od 1200 x 1200 DPI. Brzina skeniranja iznosi do 20 stranica u minuti za skeniranje u boji, odnosno 30 za crno-bijelo skeniranje, a skenirati možete u formatima PDF , M-TIFF , JPEG i XPS. Također je podržano skeniranje na FTP , USB stick, e-mail, TWAIN i CIFS.

Ugrađeni faks uređaj brzine je TU-T G3 (Super G3) 33,6 kb/s te omogućava slanje faksova brzinom od tri sekunde po stranici, odnosno dvije sekunde u formatu JBIG. Osim analognom linijom, faksovi se mogu slati i preko mreže (Internet fax). Što se tiče povezivosti OKI-jev MC561 ima Hi-Speed USB 2.0 priključak, kao i 10/100Base-TX mrežni priključak.

Što se tiče upravljanja dokumentima, na raspolaganju su vam Nuance Pa-perPort SEv11 i Nuance OmniPage SEv16, a od dodatnih softverskih alata tu su Template Manager, Color Correct, OKI LPR, Color Swatch Utility, Color Access Policy Manager, PrintSuperVision.net, PrintSuperVision Multiplatform, Print Control Server, Print Control Client, Print Control Report Tool, Web Driver In-staller, Network Card Setup, Configuration Tool, ICC Color Profiles, PostScript Gamma Utility, Profile Assistant, PDF Direct Print, Storage Device Manager, ColorSync Profiles i Actkey.

Kao i uvijek, OKI se može pohvaliti iznimno niskim troškovima ispisa koji iznose vrlo pristupačnih 11 lipa (uključujući PDV) po stranici za crno-bijeli te 80 lipa po stranici za ispis u boji. Novost je da se bubnjevi više ne prodaju odvojeno za svaku boju, već u setu. Ipak, to nije smanjilo tradicionalnu OKI-jevu ekonomičnost. Cijena seta skoro je dvostruko niža od ukupne cijene pojedinačnih bubnjeva.

You must be logged in to post a comment. Log in