OKI MB451

Posted by .

Članak o printeru OKI MB451

Predstavljamo vam novi model iz OKI-jeve serije mono višefunkcijskih uređaja – MB451. Uređaj će vam omogućiti faksiranje, te ispis, skeniranje i kopiranje dokumenata u A4 formatu. Svojom pristupačnom cijenom, kompaktnim dimenzijama i jednostavnošću korištenja izvrsno će se uklopiti u manje i srednje urede.

Nova serija OKI-jevih višefunkcijskih crno-bi¬jelih uređaja svojim je karakteristikama idea¬lan odabir za obavljanje većine uredskih zadataka: printanje, skeniranje, kopiranje i faksiranje. Za sve četiri funkcije izvedene su odvojene tipke, te vrlo pregledni 3.5” LCD display. Od sučelja za povezi¬vanje nude se USB 2.0 i 10/100TX Ethernet. Postoji verzija uređaja i sa bežičnom vezom (MB451w).

MB451 ima brzinu ispisa od solidnih 29 strani¬ca u minuti, a vrijeme do ispisivanja prve stranice iznosi samo 5 sekundi. MF uređaj podržava rezolu¬ciju od 600×600 dpi-ja, te već dolazi sa 256 MB me¬morije. Ulazni kapacitet papira iznosi 350 listova.

Ispisivat se može direktno sa USB sticka. U vari¬janti bežičnog uređaja, na ispis se može slati direk¬tno sa pametnih telefona!

Brzina skeniranja iznosi 37,5 stranicu u minuti za crno-bijelo skeniranje, te 10 stranica u minuti za skeniranje u boji. Podržano je mrežno skenira¬nje (na FTP server ili share-ani folder računala), skeniranje direktno na USB stick, te slanje na e-mail korisnika. Zadnjemu je dobro došla ugrađena

QWERTY tipkovnica. Uređaj je opremljen sa RADF za obostrano skeniranje dokumenata.

Kopiranje se odvija brzinom skeniranja s tim da vrijeme do prve kopije iznosi vrlo dobrih 11 sekun¬di. Uz korištenje RADF kapaciteta 50 listova, kori¬snik ima mogućnost korištenja flatbed skenera (za skeniranje knjiga, časopisa…).

Ugrađeni faks uređaj ima brzinu od 33.6kbps (Super G3), 16 One-Touch tipki, te mogućnost po¬hrane čak 100 Speed dialing brojeva. Fax memo¬rija od 4MB dovoljna je za čuvanje otprilike 200 primljenih stranica. Osim analognom linijom, faksevi se mogu slati i preko mreže (Internet fax). Primatelj može biti e-mail klijent ili drugi uređaj sa Internet fax funkcionalnošću. To u praksi znači znatne uštede, bez potrebe za promjenama u na¬činu rada.

Zahvaljujući sistemu odvojenog tonera i bubnja, OKI je prepoznat kao marka sa niskim troškovima ispisa. Za ovaj model on iznosi 24 lipa (sa PDV-om) po stranici.

You must be logged in to post a comment. Log in